Skip to main content
Menu

Souldivers zoekt het hogerop: Expeditie Kilimanjaro

updates

Zo, de eerste entry voor de blog van onze expeditie naar de Kilimanjaro, uit naam van Souldivers en ten behoeve van PADI Aware. Het idee is om onze expeditie dusdanig te "sponsoren" dat mensen ons steunen in onze expeditie en een donatie aan Aware maken. M.a.w. wij gaan die enorm grote berg beklimmen, en jullie, onze "fans" mogen ons aanmoedigen door iets te doen voor het onderwaterleven.

 

Wie zijn wij? Ik, Saskia Uit den Bogaard, 41 jaar, Dive Master (in opleiding terwijl ik dit schrijf, maar verwacht gebrevetteerd te zijn als we vertrekken), duikend sinds 2004, Manager bij ADP Nederland B.V., en ook nog enthousiast paardrijdster. Mijn man, Frank Dorenbos, 46 jaar, Staff Instructor, duikend sinds 2003, General Manager bij Protecteye Nederland B.V., en ook nog enthousiast golfer. We wonen in Rotterdam en zijn vanaf dag 1 verbonden aan Souldivers.

 

Waarom deze keuze? Tja, we hadden natuurlijk zoiets cliché kunnen doen als een sponsoractie voor de haaien of manta's. We hadden ook kunnen gaan hardlopen. En we hadden een opschoonactie kunnen doen in één of andere plas. Dat gaan we ook allemaal nog wel doen, maar we wilden iets anders, iets ludieks, iets wat juist tegenstrijdig is, en het daarom juist ook weer bijzonder maakt.

 

Bij duiken gaat het vaak om de diepte in te gaan, of dat nu 5 meter is of 50 meter. Maar wil je iets leuks zien, dan ga je onder de zeespiegel zitten, zo simpel is dat (even bergmeerduiken daar gelaten). Dus wat meer contrast om het een keer "hogerop" te zoeken en juist de hoogte in te gaan. Want tenslotte is ook de wereld boven water heel erg belangrijk voor de onderwaterwereld. Het één kan niet zonder het ander. Denk maar aan zure regen, millieuvervuiling, opwarming van de aarde...etc. Allemaal factoren die direct of indirect invloed hebben op wat we onder water kunnen zien. En zoals ik recentelijk geleerd heb in mijn Dive Master opleiding, is het allemaal deel van de cyclus die het water rondpompt op onze aardbol.

 

Anyway, Kilimanjaro is het dus geworden. Overigens gaan we alle niveau's bekijken, want na de berg gaan we over land op safari en daarna natuurlijk ook nog een weekje duiken. Een omgekeerd profiel zeg maar, van héél hoog, naar platvloers, naar de diepte. Maar het zij ons vergeven.

 

En wanneer gaat dit alles gebeuren? 22 september vliegen we naar de Kilimanjaro en 24 september (maandag, een goed begin van de week) gaan we op pad, resspectievelijk de kampen van Machame, Shira, Barranco, Barafu (op Frank zijn verjaardag), de Uhuru Peak (het hoogtepunt) en dan via  Mweka Kamp weer naar beneden, waar we naar verwachting op 29 september weer aankomen. Mogen we een dagje uitrusten voor we onze weg weer vervolgen :-).

 

Voorlopig zijn we begonnen met de uitgebreide voorbereidingen. De paspoorten liggen bij het Consulaat van Tanzania voor het aanvragen van een visum, daarna kunnen ze direct door naar die van Kenia. We kijken welke inentingen we nog nodig hebben, morgen een afspraak bij de dokter voor een medische verklaring en wat algehele check -ups en advies voor de reis en dan moeten we maar eens gaan beginnen met het verzamelen van materiaal. Want we hebben nogal wat mee te sjouwen. De ticktes zijn in elk geval binnen en het documentatiemateriaal om ons op weg te helpen is ook al verzameld. Vergeten we nog wat?

Oh ja, oefenen..... Hmmmm, met de Dive Master opleiding en wat andere vakantieweekjes en sociale verplichtingen wordt dat wat lastig. We hebben op zich wel een goede conditie, lopen minstens 1 keer in de week 8 tot 10 kilometer hard, maar om nu te zeggen dat we erg getraind zijn in 6 uur klimmen op een dag? Nee, niet echt. Zijn wél laatst een dagje wezen wandelen (3 uur, 15 kilometer, met minstens één heuveltje, ha, ha, ha) maar zou verstandig zijn om iets meer te oefenen. Nou ja, anders zullen we het er maar mee moeten doen.

 

Voorlopig is dit even de eerste aftrap. In de volgende blog (Expeditie Kilimanjaro: De route) vinden jullie wat meer informatie over wat we precies gaan doen, hoe de route er uit ziet, en voor de rest, hoort zegt het voort en we zien jullie sponsoring graag tegemoet. Aware zal jullie dankbaar zijn!!!

 

Tot het volgende bericht, en heb je vragen of opmerkingen.... laat het weten!

 

Groet, Sas en Frank

Action Promo Image
Help us shape #TheNextWave of ocean protection
Tell us what ocean issue is most important to you.

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?