Skip to main content
Menu

Bubbledivers in actie voor een veilige zwemzone in de Blaarmeersen

Begins
Ends
Gent, Belgium

51.043944, 3.685763

<a href="http://maps.google.com/maps?z=12&t=m&q=loc::lat+:lng" target="_blank">View on Google Maps</a>

Het recreatieseizoen loopt langzaam op haar einde. Er zullen waarschijnlijk heel wat minder dagjestoeristen gebruik maken van het strand. Hoewel de Gentse stadsdiensten zich ten volle inzetten om het strand zo net mogelijk achter te laten, blijft er waarschijnlijk heel wat afval onopgemerkt onder water liggen; zakjes chips, blikjes, flesjes... Als het nieuwe seizoen aanbreekt, vormt dit afval potentieel een gevaar voor de zwemmers (snijwonden etc...).

 

Als duikers zijn we het best geplaatst om dit gevaar weg te nemen. Graag hadden we met ons duikcentrum Bubble&Dive en de duikclub Bubbledivers een Clean Up van de zwemzone georganiseerd. We trekken dit evenement dan ook open naar andere duikclubs en zouden op die manier ook de milieuproblematiek in de kijker willen plaatsen.

Wil je deelnemen aan deze activiteit en zo een steentje bijdragen aan een beter milieu? Schrijf je dan in via de signup-button die je op deze pagina vindt of via deze email bubbleanddive@gmail.com en je zal in de loop van de komende dagen meer praktische informatie ontvangen. Spread the word!

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.