Skip to main content
Menu

Souldivers Beach clean-up Dahab November 2012

updates

Wat kunnen mensen een troep achterlaten zeg....

Tijdens de jaarlijkse grote groepsreis van Souldivers naar Dahab hebben de vakantiegangers, 28 man en vrouw sterk, samen met Divecenter Lighthouse de handen uit de mouwen gestoken om het strand daar een stukje schoner te maken, op 5 november 's middags heeft de hele groep afval staan ruimen en waren supertrots op het resultaat!

Plastic is wereldwijd een groot probleem. Het wordt niet afgebroken in het milieu en stapelt zich op in onze leefomgeving. Ook in de zeeën en oceanen is plastic een groot probleem. Dieren zien het plastic aan voor voedsel en eten het op of raken erin verstrikt. Dit plastic in de oceaan wordt ook wel de plastic soep genoemd. Project AWARE is daarom ook het project "marine debris" ofwel "marine afval"gestart om mensen bekend te maken met dit probleem en wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen.

Maar om nog maar even terug te keren naar de actie van Souldivers:-)

In de 11 jaar dat zij er komen is er veel veranderd in Dahab, maar wat opvalt is ook het afval, dat overal ligt!

De vaak aanwezige wind blaast veel van dit afval in zee. Souldivers ergert zich hier al jaren aan en dit jaar was de maat vol! Het moment was daar om iedereen van Souldivers en Lighthouse Dahab te activeren mee te gaan doen aan een spontaan AWARE project en de boel op te gaan ruimen.

Zo gezegd, zo gedaan en binnen een uur was er een enorme hoeveelheid afval verzameld, wat anders in de zee terecht had kunnen komen…

Na deze actie natuurlijk met de AWARE banner een geweldige foto gemaakt en we hopen dat meer mensen via deze actie gaan helpen met opruimen!

 

Action Promo Image
Help us shape #TheNextWave of ocean protection
Tell us what ocean issue is most important to you. For 25 years we've worked together to protect our ocean planet. You can help us shape our next wave of action. Choose your top ocean priority. Vote now.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?