Skip to main content
Menu

SCUBA REPUBLIC "WORLD OCEANS DAY" EVENT

updates

 

Op vrijdag 8 juni is het World Oceans Day. Als actief dive center natuurlijk DE dag om stil te staan bij het behoud van onze zeeën en oceanen. Maar we staan niet alleen maar stil! Op ZONDAG 10 JUNI organiseert ScubaRepublic in Zandvoort in het kader van World Oceans Day een PADI AWARE-dag. Dit is een dag voor duikers en niet-duikers en voor jong en oud. Deze dag staat volledig in het teken van alle oceanen en zeeën. Tijdens een veelzijdig informatief en actief programma neemt onze eigen marien bioloog Suzanne Wartenbergh je mee op reis. Er zijn trainingen en cursussen maar we maken ook samen een vuist tegen vervuiling: we organiseren een echte Beach Clean Up! Tijdens deze clean up gaan we als team het strand op en ruimen we op. Niet alleen goed voor de omgeving, maar ook voor je eigen gevoel: je maakt een verschil!

HET PROGRAMMA

10.00 – 12.00 PADI Project AWARE specialty.

We beginnen de dag samen met onze marien bioloog met de PADI project AWARE specialty. Hier leer je van alles over het ecosysteem de zee. Wat leeft er in de zee? Hoe gaat het met de koraalriffen? Lijdt het leven in zee onder de visserij? Hoe schoon is de zee? En wat kan jij doen om de zee en alles wat daarin leeft te helpen beschermen? Je hoeft geen duiker te zijn om aan deze ochtend mee te doen.

12.00 – 13.00 Lunch

Pauze. Lekker lunchen waar jij dat wilt.

13.00 – 14.00 Estafette race: ‘Water naar de zee dragen’

Het tegengaan van de enorme vervuiling van onze zeeën en oceanen is een race tegen de klok. Symbolisch gaan we daarom vers water naar de zee brengen. Ook al voelt het als water naar de zee dragen, jouw bijdrage aan deze dag maakt een verschil. In deze spannende estafette splitsen we de groep in teams en gaan we in een race tegen de klok emmers ‘water naar de zee’ dragen! Het winnende team ontvangt natuurlijk een bijzondere prijs.

14.00 – 16.00 BEACH Clean Up

Na de race gaan we een actieve bijdrage leveren aan een schonere wereld: De Scuba Republic Beach Clean Up! Met materialen die ter beschikking zijn gesteld door PADI AWARE en de Gemeente Zandvoort gaan we naar het strand om het gebied voor Scuba Republic op te ruimen. Je zult versteld staan van de hoeveelheid vuil die we verzamelen. Uiteraard nodigen we de pers hierbij uit om hier ruchtbaarheid aan te geven.

16.00 – 19.30 BEACH BBQ

Op 10 juni vieren we het bestaan van onze zeeën en oceanen. Dus sluiten we de dag af met een feestje: een gezellige BBQ op het Scuba Republic terras (met uitzicht over zee). Na afloop ontvangt elke deelnemer een leuke herinnering aan deze bijzondere dag.

DEELNAME EN INSCHRIJVEN

Het is leuk als je de hele dag meedoet natuurlijk. Maar je kunt ook deelnemen per onderdeel. Kies het programma van jouw keuze en meld je direct aan via e-mail naar info@scubarepublic.nl onder vermelding van jouw naam, adres, telefoonnummer, het aantal personen waarmee je komt en het programma van jouw/ jullie keuze! Je ontvangt van ons dan een bericht met alle benodigde gegevens.

Beach Programma A

Je doet mee aan het volledige programma: de PADI AWARE-specialty, de Estafette race, de Beach Clean Up en de BBQ. De kosten bedragen € 125,--

Beach Programma B

Je doet mee aan de PADI AWARE-specialty, de Estafette race en de Beach Clean Up. De kosten bedragen € 99,--

Beach Programma C

Je doet mee aan de Estafette race en de Beach Clean Up. De kosten bedragen € 10,-- (gaat als donatie naar Project Aware)

Beach Programma D

Je doet mee aan de Beach BBQ. De kosten bedragen € 25,--

Action Promo Image
Take a deep dive in the complex nature of the #GlobalSharkTrade
Think shark fin soup is responsible for the decline in shark populations. Think again!

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?