Skip to main content
Menu

Expeditie Kilimanjaro: De route

updates

Dag 1: Machame Gate 1.811 meter – Machame Camp 3.021 meter

Na het ontbijt wordt u in circa een uur naar de Machame Gate gebracht, gelegen op 1.811 meter hoogte. De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa 6 uur en u stijgt ruim 1.200 meter. De tocht voert via een prachtig nevelwoud langs een modderig pad. U zult merken dat het landschap langzaam verandert. De route is goed te volgen en u kunt in uw eigen tempo lopen. U wandelt de komende dagen door verschillende vegetatiezones. Tussen de 2.000 en 2.500 meter is de vegetatie bosrijk (tropisch bergbos) en boven de 2.500 meter vindt u op de hellingen van de Kilimanjaro indrukwekkende nevelwouden. De grillige bomen zijn hier behangen met mossen, korstmossen, orchideeën en varens. U krijgt de kans om interessante reptielen, zoals kameleons, agamen en varanen, en vele soorten insecten te zien. Onderweg krijgt u voor het eerst zicht op de met sneeuw bedekte Kibo top, het einddoel van uw expeditie! De dragers hebben uw tenten reeds opgezet en de kok brengt u een bak met warm water en een zeepje om u op te frissen. Na de briefing is het tijd voor uw welverdiende nachtrust na een inspannende eerste dag op de berg!

 

Dag 2: Machame Camp 3.021 meter – Shira Camp 3.839 meter

Na het ontbijt overhandigt u de bagage weer aan de dragers en staat uw gids alweer klaar om u te begeleiden naar het Shira Camp op 3.839 meter hoogte. De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa 6 uur en u stijgt vandaag 800 meter. De dag begint met een steile klim met uitzicht op het Shira Plateau. Het landschap bestaat hier uit zogenaamde moorlands, de alpenweiden van Afrika met indrukwekkende reuzenheide van soms wel zes meter hoog, lobelia’s en viltbladig reuzenkruiskruid. Na circa drie uur arriveert u bij uw lunchlocatie op 3.727 meter hoogte, waarna u in circa anderhalf uur naar het Shira Camp (3.839 meter) wandelt. Hier begint u doorgaans de ijlere lucht goed te voelen.

 

Dag 3: Shira Camp 3.839 meter – Barranco Camp 3.986 meter

De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa 7 uur en u stijgt bijna 150 meter. Na het ontbijt wandelt u in ruim tweeënhalf uur naar het punt waar de Machame route de Lemosho route kruist. Vanaf dit punt is het nog slechts 20 minuten wandelen naar uw lunchstop, waarna u in circa een uur naar de Lava Tower (4.627 meter) wandelt om te wennen aan de ijle lucht. U daalt in ruim 2 uur af naar het Barranco Camp, gelegen op 3.986 meter hoogte. Het Barranco camp ligt op een vlak terrein en is aan drie kanten ingesloten door hoge rotswanden en het Kibo massief. Hier kunt u genieten van een mooie zonsondergang, terwijl de kok uw diner bereidt.

 

Dag 4: Barranco Camp 3.986 meter - Barafu Camp 4.662 meter

Deze dag begint u met een steile klim tegen de Barranco wall. De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa 6 uur en u stijgt ruim 600 meter. Naarmate de wandeldag vordert, verschijnen de Kersten en Decken Glacier aan uw linkerhand. U wandelt over een lichtglooiend pad en na circa 2 uur merkt u dat u begint te dalen. Vanaf dit punt is het nog slechts een uur wandelen naar het Barafu Camp op 4.662 meter hoogte. Nadat u uw uitrusting heeft klaargelegd kunt u proberen om nog even te gaan slapen. Vannacht wacht u de laatste etappe, de klim naar de top!

 

Dag 5: Barafu Camp 4.662 meter - Uhuru Peak 5.895 meter - Mweka Camp 3.106 meter

Rond middernacht begint u aan de zwaarste kilometers van uw expeditie. De totale wandeltijd naar Uhuru Peak bedraagt circa 7 uur en u stijgt ruim 1.200 meter. U loopt over een zandpad in ruim anderhalf uur naar het Kosovo Camp op 4.863 meter hoogte, dat uw eerste rustpunt is. Vervolgens klimt u in ongeveer drieënhalf uur zigzaggend door los grind naar Stella Point gelegen op 5.752 meter hoogte. Aan uw linkerhand ziet u de schitterende ijskappen glinsteren in de opkomende zon. Na bijna een uur komt u aan bij de Uhuru Peak (5.895 meter). Na zes dagen klimmen worden alle inspanningen beloond met een zonsopgang op de top van de Kilimanjaro! Als u een snelle wandelaar bent, kunt u de zonsopkomst vanaf de top meemaken. Anders kunt u onderweg vanaf Stella Point van een adembenemende zonsopgang genieten. U wandelt in een uur terug naar Stella Point en daalt u in ruim twee uur verder af naar het Barafu Camp. Hier kun u even bijkomen en na het ontbijt daalt u in circa drie uur verder af naar het Mweka Camp, waar u overnacht op 3.106 meter hoogte.

 

Dag 6: Mweka Camp 3.106 meter - Mweka Gate 1.633 meter - Moshi

Vandaag vervolgt u de afdaling naar de gate. De totale wandeltijd bedraagt circa 3 uur en u daalt circa 1.500 meter. Het pad voert door weelderig bos en mistige regenwouden. Na circa twee uur bereikt u een verhard pad, vanwaar u in minder dan een uur naar de gate wandelt en uw certificaat in ontvangst neemt. U wordt in circa een half uur teruggebracht naar uw accommodatie in Moshi, waar u één nacht verblijft in het Sal Salinero Hotel op basis van halfpension.

Action Promo Image
Take a deep dive in the complex nature of the #GlobalSharkTrade
Think shark fin soup is responsible for the decline in shark populations. Think again!

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?