Skip to main content
Menu

Expeditie Kilimanjaro: Closing in.....

updates

D-Day begint langzaam dichterbij te komen. Maar eerst moet er toch nog een heleboel gebeuren, niet in de laatste plaats de medische voorbereidingen. Afgelopen vrijdag een duikmedische verklaring gehaald bij de dokter, en gelijk ook maar een afspraak bij de Travel Clinic gemaakt. Gelukkig hebben we al een aardig rijtje inentingen in ons boekje staan, maar toch nog twee prikken gehad van de dokter, één in de linkerarm, en één in de rechterarm. Want het moet natuurlijk wel goed verdeeld worden.

Daarna nog een uitgebreid gesprek over al die andere enge beestjes die enge ziektes kunnen verspreiden. Je zou er bijna voor thuisblijven, maar een échte Souldiver laat zich daar niet door afschrikken. Na een vervolgafspraak voor een maand later en gewapend met een stapeltje recepten op naar de apotheek. Met mijn bestelling creëer ik daar een file van mensen achter mij, want zoveel pilletjes en poedertjes, dat moeten ze even bij elkaar zoeken. De meest exotische namen vliegen om de oren, en met 3 keer woordwaarde win je ieder spelletje in Wordfeud want de meesten eindigen op "...yx" of "...zyne". De meest toepasselijke is de inentening tegen Hepatitis B, met de veelzeggende naam "Engerix". De creativiteit van de vertalers van Asterix en Obelix is er niks bij.

Als die buit binnen is, enkele honderden euro's lichter maar een half geplunderde apotheek rijker, terug naar de Ambassade van Tanzania, waar ik twee paspoorten met een prachtige nieuwe sticker mag ophalen. Toch kicken dat die uit de kluiten gewassen heuvel in het holografische logo van het visum staat. Lang kunnen we er niet van genieten, want morgen ga ik de paspoorten gelijk maar weer inleveren bij de ambassade van Kenia. Kijken of ik daar ook een compliment voor het compleet aanleveren van het formulier met bijbehorende bewijsstukken kan scoren :-).

En ondertussen moet er nog gewerkt worden, moet ik de Dive Master opleiding afronden (vanavond deel twee van de theorie, wish me luck), mijn andere hobby's niet verwaarlozen (paardrijden, lezen), gezondheid op peil houden (gisteren zowaar 10,5 km in de benen), beetje huishouden en uitrusten..... Uitrusten? Dat doe je toch op je vakantie?

Action Promo Image
Take a deep dive in the complex nature of the #GlobalSharkTrade
Think shark fin soup is responsible for the decline in shark populations. Think again!

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?