Skip to main content
Menu

Expeditie Kilimanjaro: Training....

updates

"Schat, we moeten trainen voor de Kili!" Ja, ik weet het. En in de weekenden gaat het hem niet worden, dus moeten we 's avonds door de week wat gaan doen. Naast het paardrijden, naast het hardlopen, en naast het duiken.

  En dus gaan we op dinsdagavond met ietwat tegenzin van mijn kant maar vol goede moed op pad. Korte broek, want het is warm, rugzakje met een fles water, en gympjes. Route is bepaald, we lopen via de Erasmusbrug naar De Kuip en dan via de Willemsbrug weer terug. Hebben we toch nog íets van heuvels er in zitten. Totale tijd ongeveer twee uur. Maar eerst een hapje eten, kan het daarna lekker zakken.   Na tien minuten hebben we al 2 hele belangrijke lessen geleerd. Ten eerste zijn goede schoenen uitermate belangrijk, en gympjes vallen niet, maar dan ook niet onder de categorie goede schoenen. Door de dunne zooltjes voel je elk steentje, en er zit totaal geen steun in voor je voeten. Bij die schoenen horen ook goede sokken overigens. Halve instapsokjes zijn dus ook niet goed. Daarbij zit één van mijn sokjes ook een beetje dubbel en tegen beter weten in negeer ik het en wijt de pijn in mijn voet aan het feit dat ik de hele dag al op nieuwe schoentjes met hoge hakken heb gelopen.   De tweede les betreft het feit dat je niet vlak na het eten moet gaan lopen. Ik heb er weliswaar weinig last van, maar Frank met zijn ultrasnelle spijsvertering moet halverwege eigenlijk best wel dringend naar het toilet. We zijn dan even voorbij de Erasmusbrug en nog niet eens halverwege ons plan.   Maar met de geleerde lessen weten we al genoeg, en in plaats van verder te lopen maken we een hoek van 90 graden om richting de Willemsbrug en daarna naar huis te lopen. Uiteindelijk lopen we een uur en een kwartier = 6,5 kilometer, met waardevolle ervaringen en een dikke blaar onder mijn voet rijker . Dat gaan we volgende week anders doen, en Frank moet als de sodemieter wandelschoenen gaan kopen. :-)   Woensdag is ook een vruchtbare dag. Immers, een vriendin die de tocht al gemaakt heeft, heeft nog wel wat spulletjes die we mogen lenen. Het eerste matje, camelback, rugzak en paar stokken is gescoord. Nu nog die andere 87 dingen die we nodig hebben. Zullen we toch écht een lijstje moeten gaan maken! Gelukkig zijn de visums geregeld en ondanks dat we toch een beetje last hebben gehad van de eerste set inentingen, en we nog een tweede setje moeten hebben, is ook het hoofdstuk gezondheid onder controle.   Nog 5 weken..... Het wordt nu aftellen!  
Action Promo Image
Take a deep dive in the complex nature of the #GlobalSharkTrade
Think shark fin soup is responsible for the decline in shark populations. Think again!

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?