Skip to main content
Menu

29/9 The day after

updates

Eindelijk een beetje goed geslapen. Toch om 6 uur op en snel inpakken. Ons laatste ontbijtje (dit keer specifiek gevraagd om geen pap te maken en een gekookt eitje) en dan het ritueel van afscheid nemen van de crew. Groepsfoto, het Kilimanjarolied en wat heibel en misverstand over de fooi, die toch wat te karig blijkt te zijn. Zijn we dus niet helemaal goed over geïnformeerd. Lullig, maar het is niet anders en kunnen we slechts een klein beetje rechttrekken. Dan voor de laatste keer op pad. 3 uur over een pad dat als een soort uitvergrote trap de laatste kilometer naar beneden loopt. Gideon gaat vast vooruit om transport te regelen en Ferdinand loopt met ons mee. Eerst gaat het snel maar al gauw toch weer last van mijn knie en mijn tenen, en dan gaat het wat langzamer. Wat dat betreft is omhoog makkelijker voor mijn lichaam dan omlaag. Toch gaat het niet in slakkentempo en halen we zelfs mensen in. Uiteindelijk zijn we na twee en een half uur al bij de gate. Ik vind het een beetje een domper want meer dan een parkeerplaats en een registratiehuisje is het niet. Wat dat betreft is het écht de uitgang van de berg. De verwachte drukte treffen we ook niet aan en zijn dus al snel aan de beurt om "uit te checken". Dan is het weer wachten, beetje babbelen met 2 Rotterdammers, en dan bye , bye Kili en eindelijk in de auto op weg naar KIA om onze koffers op te halen en door naar Arusha voor het Impalahotel, met zwembad. Afscheid nemen van Gideon na overhandiging van de certificaten. In het hotel aangekomen kleren laten wassen, douchen, internetten en foto's kijken (en weer janken)! En natuurlijk bij het zwembad, pizzaatje eten en een cola en een biertje (is een Fanta geworden want ik zag alleen Pepsi staan). De hele week geen spierijn gehad, maar nu kunnen we beiden haast niet meer lopen. Het lijkt wel of ons lichaam weet dat we niet meer verder hoeven. Dan eten en slapen in een écht bed met een écht kussen. Morgen naar Nairobi voor fase 2 van de vakantie. Het Kilimanjaro avontuur is ten einde. Het zwaarste dat we ooit gedaan hebben, maar enorm trots op onszelf en een onvergetelijk avontuur!

    Jambo! Jambo Bwana! Habari gani Mzuri Sana Wageni! Mwakaribishwa Kilimanjaro Hakuna Matata ...   Tembea pole pole Hakuna matata Utafika salama Hakuna matata Kunywa maji mengi Hakuna matata   Jambo: Greetings   Bwana: Respectful address   Habari gani: How are you?   Mzuri sana: Very fine   Wageni, mwakaribishwa: Foreigners, You are welcome   Hakuna matata: There are no worries   Tembea pole pole: Walk slow, slow   Utafika salama: Come safe   Kunywa maji mengi: Drink plenty of water

 

Action Promo Image
Help us shape #TheNextWave of ocean protection
Tell us what ocean issue is most important to you. For 25 years we've worked together to protect our ocean planet. You can help us shape our next wave of action. Choose your top ocean priority. Vote now.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?