Skip to main content
Menu

D-Day minus 2

updates

Het is bijna zover, en dus voor nu even de laatste entry. Vandaag de eerste dag vrij van werk. Begonnen met een beetje uitslapen, dan een lekker ontbijtje en begonnen met het inpakken. Het blijkt allemaal wel mee te vallen, het leek veel, maar eenmaal alles ingepakt lijkt het wel of we te weinig hebben. En dan dat knagende gevoel dat je iets vergeet.

 

Maar nee, het lijkt er toch écht opdat we alles hebben en zelfs nog kilo's over hebben. Een duiktas met duikspullen en een rugzak met de spullen voor de berg en de safari. Uiteraard alles ergonomisch ingepakt en efficiënt gedacht met wat we wel en niet meenemen. Dezelfde kleding voor de berg kan ook voor de safari, duiken heb je weinig nodig en is maar een week en tussendoor wassen is ook nog mogelijk. En zo past die hele berg, om maar in dezelfde termen te blijven, bagage dan ook netjes in de tassen. Er is zelfs ruimte over in de kleine rugzak als handbagage.

 

In de loop van de middag de laatste was, afwas, belletjes en vervoer voor morgenochtend geregeld. Leuk, de NS zet meer Fyra's in dus minder reguliere treinen. Alleen jammer dat die niet op ons tijdstip rijden dus ons wacht een anderhalf uur ritje naar Schiphol via Utrecht en Amsterdam. Nu snap ik waarom er meer asfalt nodig is.

 

Maar goed terug naar wat van belang is. We tellen af naar de reis, en dan kunnen we gaan aftellen naar de klim. Maandagochtend, als onze familie, vrienden en collega's aan een nieuwe (werk)week beginnen, worden wij netjes om 9:00 opgepikt en naar de voet van de berg gebracht om aan onze tocht te gaan beginnen. Waarschijnlijk op bepaalde momenten wensend dat we gewoon achter ons bureau zaten, maar de meeste tijd genietend van een geweldige ervaring.

 

We gaan het beleven. De eerstvolgende keer dat ik schrijf zal meteen een volledig verslag zijn van onze tocht, want ik verwacht geen Free WiFi op de top :-)

 

Wens ons succes, denk aan ons, en wij zullen aan jullie denken, waar jullie ook zijn!

Action Promo Image
Help us shape #TheNextWave of ocean protection
Tell us what ocean issue is most important to you. For 25 years we've worked together to protect our ocean planet. You can help us shape our next wave of action. Choose your top ocean priority. Vote now.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?