Skip to main content
Menu

AWARE-week komt eraan

Project AWARE® maakt het thema van de AWARE-week 2019 bekend

image of AWARE Week 2019
Project AWARE News

Als onderdeel van de viering van de Dag van de Aarde op 22 april hebben PADI® en Project AWARE®  bekendgemaakt dat de tweede editie van AWARE-week wereldwijd gepland staat in de week van 14-22 september 2019.

Ter ere van  Life Below Water - het duurzaamheidsdoel van de Verenigde Naties gericht op de wereldzeeën - is het thema van AWARE-week van dit jaar bruggen bouwen.

AWARE-week 2019 streeft ernaar om bruggen te bouwen tussen de activiteiten in de gemeenschap en beleidswijzigingen, door de wereldwijde duikgemeenschap te stimuleren gegevens van Dive Against Debris®  in te zenden en daarmee een accuraat beeld van het afvalprobleem in zee te helpen schetsen.

Via Dive Against Debris leggen duikers tijdens vrijwillige duikonderzoeken kwantitatieve data vast die specifiek gaan over het afval dat op de zeebodem wordt aangetroffen. Hierdoor wordt inzicht verkregen in de gevolgen en de omvang van ons dagelijkse afval op de mariene omgeving.

Hoewel gedacht wordt dat ruim 70% van het marine afval dat in zee terecht komt op de zeebodem belandt, is er maar weinig getalsmatige informatie beschikbaar ten aanzien van het soort en de hoeveelheden van dit afval. Dive Against Debris-gegevens hebben als doel dit gat te vullen - getalsmatige gegevens en een accuraat perspectief over het afval onder water verstrekken, wat beleidsmakers simpelweg niet kunnen ontkennen.

Gegevens die tijdens AWARE-week en de rest van het jaar worden ingezonden, gaat richting onze ambitieuze doelen van onze volgende miljoen stukken afval waarover tegen het eind van 2020 verslag is gedaan.

Save the date en start vandaag nog met het doen van de plechtige belofte om in 2019 en ook daarna van elke duik een onderzoeksduik te maken!

Enkele voorbeelden van de evenementen en activiteiten van AWARE-week vorig jaar.


Created with flickr slideshow.
Action Promo Image
#LoveTheUnloved Photo Contest
Show your support for the listing of sea cucumbers at CITES CoP18. It's time to #LoveTheUnloved

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?