Skip to main content
Menu

Duikers halen 750 kilo afval uit Watersportbaan

Photo of Bubble and Dive Gent - Stad Gent
Ocean News

Duikers maakten de Watersportbaan zondag afvalvrij en dat zorgde voor een spectaculaire vangst. Het water voor de roeiers blijkt namelijk populair te zijn bij sluikstorters en gangsters.

Eén van de eerste vangsten waren twee geldzakken die gestolen werden uit parkeerautomaten. "Van veel spullen veronderstellen we dat ze per ongeluk in het water beland zijn, maar af en toe komt er toch iets boven waarvan we weten dat het van een misdaad moet zijn. Vorig jaar was dat een brandkast waar jammer genoeg maar 2 euro meer in zat, dit jaar zijn het geldzakken. Er zijn trouwens duidelijke afspraken gemaakt met de politie. Als we wapens, auto's of een lijk zouden vinden dan moet de politie er meteen bijgehaald worden. Er zijn trouwens twee inspecteurs bij onze duikers", zegt Carol Jane Poe van duikclub The Bubbeldivers.

Minder dan in 2015

Ook sluikstorters durven al eens afval in het water gooien. Kwamen gisteren boven water: fietsen, autobanden, glas van vensters, een skateboard, een hockeyhelm, enzovoort. In totaal was dat goed voor 750 kilogram afval. Dat is slechts de helft van vorig jaar toen 1.500 kilo werd opgehaald. "We hebben nu op een stuk schoongemaakt waar toch iets meer sociale controle is en waar er dus minder afval lag. Inmiddels is twee derde van de Watersportbaan opgeruimd, oppervlakkig tenminste. Op de bodem ligt nog een metersdikke sliblaag die vermoedelijk 62 jaar aan afval bevat."

Photo courtesy of Stad Gent

Action Promo Image
#LoveTheUnloved Photo Contest
Show your support for the listing of sea cucumbers at CITES CoP18. It's time to #LoveTheUnloved

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?