Skip to main content
Menu

Project AWARE in het Nederlands

Als je onze visie deelt wat betreft schone, gezonde en rijke wereldzeeën, sluit je dan aan bij de wereldwijde groep duikers die de oceaan een stem geven

Photo copyright PADI

Welkom

De stichting Project AWARE is een groeiende beweging van duikers die zich inzetten voor de bescherming van onze wereldzeeën – één duik tegelijk. Over de hele wereld hebben duikers een speciale band met oceanen en met zeedieren en zij kunnen op het gebied van bescherming net dat kleine beetje verschil maken.

Laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte met AWARE Updates, lees over oceaanbescherming In het nieuws en lees de verhalen van leden die gaan over de activiteiten van duikers over de hele wereld.

Onderzoekszon

Download al de materiaal, trainings- en actie kits die ontwikkeld zijn ter ondersteuning van jouw marine debris (afval in oceanen), sharks in peril (haaien in gevaar) en andere beschermingsactiviteiten.

Vraagstukken en Projecten

10 Tips voor Duikers

Duikers hebben een sterke band met de oceaan. Jij kan een verschil maken voor oceaan bescherming elke keer wanneer jij duikt, reist en op nog veel meer manieren. Download en deel Project AWARE’s 10 tips voor duikers om de Oceaan Planeet te beschermen.

Afval in zee

Help ons om de stille moordenaar van de oceaan een halt toe te brengen en vecht terug tegen afval in zee. Met Duiken Tegen Afval (Diving Against Debris) draag jij bij aan een schone, gezonde toekomst voor de oceanen. De gegevens die jij verzamelt en waarover jij rapporteert helpen bij het informeren en overtuigen van beleidsmakers om oplossingen te vinden en om zeedieren die in gevaar zijn te beschermen. 

Haaien in gevaar

Wij zijn bezig de oceanen te ontdoen van haaien. Als duiker en als wereldburger die plaatselijk actief is, kun jij een belangrijke rol spelen bij het redden van haaien. Samen kunnen wij een krachtig, collectief geluid laten horen waardoor haaien beschermd worden tegen overexploitatie, zoals overbevissing, bijvangsten en afsnijden van vinnen. Project AWARE maakt gebruik van de kracht van jouw stem om ’s werelds kwetsbaarste haaien- en roggensoorten te helpen beschermen. Sluit je aan bij onze activiteiten voordat het te laat is. 

Sluit je aan bij de beweging

De wereldwijde beweging voor bescherming van de oceanen bestaat alleen dankzij mensen. Sluit je aan bij de duikers die de oceanen op deze wereld helpen beschermen. Meld je aan, maak deel uit van onze wereldwijde beweging en duik neem een duik voor actie om twee belangrijke kwesties onder de aandacht te brengen: afval in zee en haaien in gevaar. 

Action Promo Image
#LoveTheUnloved Photo Contest
Show your support for the listing of sea cucumbers at CITES CoP18. It's time to #LoveTheUnloved

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.